Telefon alarmowy 999
ul. Szpitalna 14, 34-400 Nowy Targ, Centrala Telefoniczna +48 18 263 30 00

Oświadczenie Dyrekcji Podhalańskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II w Nowym Targu

2020-03-24 // Wstecz

Oświadczenie

Dyrekcji Podhalańskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II w Nowym Targu

W związku z licznymi publikacjami dotyczącymi zwolnienia pracownicy PSzS w Nowym Targu Dyrekcja wskazuje, że podmiotem wyłącznie uprawnionym do uznania zasadności rozwiązania umowy o pracę jest sąd powszechny.

Dyrekcja Szpitala nie będzie publikować żadnych komentarzy, żadnych wyjaśnień ani odpowiedzi na kierowane zapytania w związku z dokonanym rozwiązaniem stosunku pracy. Media ani portale społecznościowe nie są miejscem, w którym taka dyskusja powinna się odbywać. Pracodawca i pracownik mają określone obowiązującymi przepisami prawa uprawnienia i obowiązki. Każda ze stron stosunku pracy jest uprawniona, aby z nich korzystać.

Dyrekcja Szpitala zastrzega sobie prawo do podjęcia dalszych działań, których celem będzie ochrona dóbr osobistych / wizerunku i dobrego imienia/ Podhalańskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II w Nowym Targu oraz wskazanych z imienia i nazwiska osób zarządzających Szpitalem. Informujemy, że w każdym przypadku kierowania wypowiedzi wyczerpujących znamiona przestępstw: nawoływania do nienawiści, gróźb karalnych, znieważania i zniesławiania oraz naruszenia dóbr osobistych skierowane zostaną zawiadomienia do organów ścigania z wnioskiem o wszczęcie stosownych postępowań.

Dyrekcja

Podhalańskiego Szpitala Specjalistycznego